
Składniki:
✔ 700 ml mleka
✔ 2 opakowania budyniu waniliowego
✔ 100 g erytrolu
✔ 2 żółtka
✔ 1,5 łyżki żelatyny
✔ 300 g truskawek
✔ 80 g biszkoptów bez cukru
Jak przygotować? 👇
📝 Biszkopty rozłożyć w silikonowej tortownicy.
W garnku zagrzać 500ml mleka razem z erytrolem, w międzyczasie roztrzepać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym i żółtkami.
Wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia masy na wolnym ogniu. Żelatynę rozpuścić w około 50-70 ml ciepłej wody, dodawać po trochu masy budyniowej, mieszając.
Następnie masę z żelatyną wlać do masy budyniowej i wymieszać.
Przelać masę na biszkopty. Truskawki obrać, umyć i pokroić na kawałki.
Wyłożyć na wierzch ciasta, odczekać, aż masa wystygnie i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Kto chętny na kawałek? 😍
Twój komentarz