mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
17 Maj

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem

Połączenie szparagów, łososia i pomidorków w pysznym wiosennym omlecie

 

Składniki:

👉1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,

👉3 jaja,

👉pół opakowania łososia wędzonego,

👉5 szparagów zielonych,

👉garść pomidorków koktajlowych,

👉koperek.

Sposób przygotowania:

Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić.

W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.

Twój komentarz




POKAŻ