Czego należy unikać w walce z cellulitem?
cukru i różnego rodzaju słodyczy,
słodkich napojów gazowanych,
chipsów i słonych przekąsek,
żywności typu fast food,
białego pieczywa i makaronu,
produktów zawierających w składzie duże ilości soli i konserwantów,
alkoholu,
kawy w nadmiernych ilościach.
Aby zapobiegać powstawaniu czy rozwojowi cellulitu w swojej diecie warto uwzględnić warzywa i owoce bogate w witaminy (szczególnie A i E), antyoksydanty oraz składniki mineralne.Ważne znaczenie odgrywać będą również produkty bogate w wapń, magnez czy jod.
Polecane jest spożycie produktów takich jak: brokuły, zielona herbata, produkty pełnoziarniste, banany, kurkuma, szparagi, kiełki fasoli, buraki czy jaja.
Koniecznie należy pamiętać również o nawadnianiu organizmu!!Woda usuwa toksyny, dlatego należy kontrolować dzienne spożycie wody.
Twój komentarz