mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
09 Marz

Hummus

Coś dla fanów past kanapkowych i ciecierzycy.

 

Składniki:

✔ 400g ciecierzycy konserwowej lub gotowanej

✔ 5 łyżek pasty Tahini

✔ 2 łyżki oleju sezamowego lub oliwy z oliwek

✔ sok z połowy cytryny

✔ ząbek czosnku

✔ 8 łyżek zimnej wody

✔ ulubione przyprawy (kmin rzymski, sól, pieprz, papryka wędzona, suszone pomidory, zioła)

✔ ulubione dodatki (sezam nasiona, słonecznik nasiona, dynia pestki)

 

Sposób przygotowania:

Do odsączonej ciecierzycy dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. W razie potrzeby dodać więcej wody aby uzyskać bardziej kremową konsystencję. Doprawić wedle uznania. 

Twój komentarz




POKAŻ