mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
25 Luty

Pieczone pączki twarogowe z marmoladą różaną 🌹

Przepis na pączki w wersji LIGHT.

Składniki:

👉1 szklanka mąki pszennej typ 1850

👉250 g sera twarogowego półtłustego

👉1 jajko

👉3 łyżki ksylitolu

👉1 łyżeczka proszku do pieczenia

👉8 łyżeczek marmolady różanej

Sposób przygotowania:

1️⃣Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.

2️⃣Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka.

3️⃣Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

4️⃣Posypać pudrem z ksylitolu.

Twój komentarz




POKAŻ