mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
11 List

Piernikowe latte

Na umilenie jesiennej aury przepis w sam raz dla wielbicieli korzennych smaków.

 



Składnikido wykonania napoju:
✔ kawa (świeżo zaparzona) - 150 ml
✔ mleko - 125 ml
✔ przyprawa do piernika - pół łyżeczki
✔ kakao w proszku - 2 łyżeczki
✔ szczypta cynamonu do smaku

Przygotowanie:
Zaparzyć około 150 ml kawy. Mleko podgrzać i delikatnie spienić (pozostawić 2 łyżki pianki do przyozdobienia napoju). Połączyć z kawą a następnie dodać przyprawę piernikową i kakao. Całość wymieszać i przelać do szklanki, przełożyć pozostałą piankę i udekorować cynamonem. ☕️

👉 Całość 120kcal 👈

Twój komentarz




POKAŻ