mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
01 Luty

Risotto z grzybami, pietruszką i parmezanem

Pomysł na smaczny, szybki i bezmięsny obiad.

 

Składniki:

  • 50g ryżu (dowolny, najlepiej brązowy lub basmati)
  • 200g grzybów (świeże lub mrożone poza sezonem)
  • 500g bulionu
  • natka pietruszki
  • parmezan
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż na patelni na maśle. Dodaj grzyby. Przypraw. Dodaj ryż i bulion lub wodę. Duś do miękkości ryżu. W razie potrzeby dodaj bulion lub wodę. Na koniec posyp pietruszką i startym parmezanem.

Twój komentarz




POKAŻ