mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
31 Paź

Pełnoziarniste gofry z masłem orzechowym i owocami

Doskonałe śniadanie na ciepło i słodko.

 

Składniki:

  • 150g mąki pełnoziarnistej
  • 250 ml mleka 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 35g oliwy
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1-2 duże łyżki ksylitolu lub erytrytolu
  • 2 łyżeczki olejku migdałowego- opcjonalnie
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • ulubione owoce

 

Sposób przygotowania:

Białko oddzielić od żółtka. Białko ubić na sztywną pianę, a żółtko wymieszać z pozostałymi składnikami.

Dodać ubitą pianę i delikatnie wszystko wymieszać.

Piec w gofrownicy do uzyskania chrupkości. Posmarować masłem orzechowym i udekorować owocami.

 

 

Twój komentarz




POKAŻ