mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
11 Marz

Domowy kisiel owocowy

Świetna propozycja na ciepły podwieczorek dla dzieci i nie tylko.

Składniki:

  • 100g owoców (u mnie maliny z jagodami) poza sezonem można użyć owoców mrożonych
  • 2 łyżki erytrytolu/ ksylitolu (słodzik)
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka wody
  • wiórki kokosowe, banan (do dekoracji)

 

Sposób przygotowania:

Owoce wrzucić do rondelka i zalać 1/4 szklanki wody, dodać erytrytol. Gotować, aż owoce będą miękkie. W pozostałej ilości wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną. I dodać do owoców. Mieszać, aż zgęstnieje. Przelać do pucharków i udekorować wiórkami.

Twój komentarz




POKAŻ