mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
07 Wrze

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

W sam raz na sobotni podwieczorek lub niedzielny deser.

Składniki:

  • 5 bananów,
  • 5 jajek,
  • 400g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 
  • 5 łyżek kakao
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200ml oleju rzepakowego
  • 300-400g śliwek

Sposób przygotowania:

Banany rozgnieść widelcem. Jajka zmiksować z kakao, proszkiem, sodą, mąką, olejem. Dodać banany. Foremkę wysmarować masłem i obsypać mąką. Na foremkę wylać ciasto. Udekorować połówkami śliwek położonymi skórką do ciasta. Piec w 180 stopniach 50 min.

Twój komentarz




POKAŻ