mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
07 Maj

Brownie z fasoli

Pyszne, słodkie, a co najważniejsze zdrowe i czekoladowe.

 

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu 240 g)
  • 4 łyżki kakao
  • 1 dojrzały, słodki banan
  • 4 łyżki ksylitolu
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 180ºC. Fasolę bardzo dokładnie przepłukać. Przełożyć do blendera, dodać jajka, banana oraz kakao i zmiksować. Następnie dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować, aż do uzyskania gładkiej masy. Formę keksówkę (wym. 23x13 cm) wyłożyć papierem i posmarować olejem. Wylać masę i piec przez około 35 - 40 minut.  

Twój komentarz




POKAŻ