mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
14 Sty

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Nie masz pomysłu na ciepłą kolację❓ Masz w domu resztki obiadowe❓ Spróbuj to połączyć❗

Wystarczy 1 duża papryka i dowolny farsz z resztek z lodówki

 

Składniki:

  • 1 duża papryka
  • 90 g mięsa mielonego
  • 30g kaszy jaglanej
  • 1 puszka pomidorów
  • kilka różyczek brokuła
  • oliwa
  • zioła prowansalskie
  • oregano
  • ser żółty- starty

Można do farszu dodać wszystko co przyjdzie nam do głowy i zbędne w lodówce np. cukinia, marchew, papryka, fasolka, kurczak, kasza, ryż

 

Sposób przygotowania:

Mięso podsmażyć na oliwie, dodać pomidory i dusić, dodać brokuła i doprawić. Kaszę ugotować. Dodać do farszu. Z papryki surowej odciąć wierzch, wydrążyć środek i nadziać przygotowanym farszem, posypać startym serem. Wstawić do naczynia w piekarniku wypełnionego 2 szklankami wody. Piec około 25-30 minut w temp. 180 stopni.

Twój komentarz




POKAŻ