mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
07 Paź

Tagliatelle z rydzami i pietruszką

Sezon na grzyby powoli dobiega końca. Moje ulubione grzyby to rydze. Najczęściej się je marynuje ale nie nadają się do suszenia. Więc jak przyrządzić pyszne danie z rydzami? 

Składniki:

80g makaronu

150g grzybów

1/2 cebuli

1 łyżka oleju rzepakowego

3 łyżki jogurtu naturalnego

pieprz

sól

nać pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Grzyby umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w piórka, a grzyby w grubszą kostkę. Na patelni podsmażyć cebulkę, dorzucić rydze. Doprawić. Gdy się podsmażą dodać jogurt i posiekaną pietruszkę. Makaron ugotować w wodzie. Po ugotowaniu wyłożyć na talerz, a grzyby ułożyć na makaronie.

Twój komentarz




POKAŻ