
Jeść czy nie jeść?
Takie pytanie zadaje wiele osób, jeśli chodzi o warzywa „sztucznie” hodowane. Jeszcze do niedawna ukazywały się na rynku wczesną wiosną jako nowalijki. Nazwa pozostała, a ...
czytaj więcej
Takie pytanie zadaje wiele osób, jeśli chodzi o warzywa „sztucznie” hodowane. Jeszcze do niedawna ukazywały się na rynku wczesną wiosną jako nowalijki. Nazwa pozostała, a ...
czytaj więcej
Bardzo niskie spożycie ryb morskich oraz ich przetworów może prowadzić do poważnego deficytu kwasów tłuszczowych omega-3, a tym samym sprzyjać wielu schorzeniom.
czytaj więcej
Długotrwałe, niekontrolowane przyjmowanie leków może szkodzić zdrowiu. Nie zdaje sobie sprawy z ryzyka lub bagatelizuje te konsekwencje 31% Polaków.
czytaj więcej
Badania statystyczne wykazują, ze choroby nowotworowe występują znacznie rzadziej tam, gdzie w codziennej diecie używa się wiele kurkumy. Jest to wschodnia przyprawa kuchenna o intensywnym ...
czytaj więcej