mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
30 Czerw

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem

Świetna propozycja pysznego śniadania na ciepło.

 

Składniki:

✔️1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego

✔️3 jaja

✔️pół opakowania łososia wędzonego

✔️5 szparagów zielonych

✔️garść pomidorków koktajlowych

✔️koperek

 

Sposób przygotowania:

👉Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić.

👉W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. Wszystko wymieszać łyżką.

👉Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.

Twój komentarz




POKAŻ