mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
14 Paź

Aromatyczne curry z mlekiem kokosowym i warzywami

Świetna propozycja rozgrzewającego posiłku na jesienne dni.

😍😋🍂

 

Składniki:

👉300g (1/2 średniej) cukinii

👉100g (1/2 średniej) papryki

👉100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki

👉5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek

👉2g (kawałek) imbiru

👉1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry

👉100g (porcja) tofu lub fileta z kurczaka

👉50g (1/2 woreczka) ryżu

 

Przygotowanie:

Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z oliwą do zarumienienia. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa/tofu i lekko podsmażyć. Następnie dodać mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszać i dusić do lekkiego zredukowania sosu. Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Twój komentarz




POKAŻ