mgr Angelika Telążka (Woźniak)
Gabinet Premium
08 Gru

Świąteczne potrawy cz.II

Pieczone jabłko to świetny pomysł na zdrową przekąskę na ciepło, także dla majmłodszych. 

 

Składniki:

1 jabłko duże

3 łyżki ryżu brązowego (gotowanego)

1 łyżeczka owoców suszonych (rodzynki, śliwki)

cynamon

goździki

 

Sposób przygotowania:

 Jabłko umyć, następnie odciąć górną cześć w taki sposób, by mogła spełniać rolę daszka. Środek jabłka wydrążyć pozostawiając ścianki grubości około 2 cm. Wypełnić jabłko ryżem, a na wierzchu wyłożyć posiekane suszone owoce. Posypać cynamonem. Wierzch przykryć daszkiem nakłutym goździkami. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut.

Smacznego :)

Twój komentarz




POKAŻ